maatschappelijk
- Dit project betreft de succesvolle verbouwing en herinrichting van de bibliotheek op NHL Stenden, waarbij wij verantwoordelijk waren voor de technische uitwerking en kwaliteitsbewaking. Het interieurontwerp, ontwikkeld door Spring Studio, heeft de bibliotheek gemoderniseerd en perfect afgestemd op de behoeften van de hedendaagse student.
- Met trots laten wij ons antwoord zien op de vraag vanuit de architectenselectie Kindcentrum Emmelhage te Emmeloord; Bouwen aan een waarde(n)volle toekomst. Wij hebben de toehoorders mee op reis genomen in onze visie voor de nieuwe huisvesting. Deze reis begon bij ons met het ontvangen van de stukken, maar de commissie is al een tijdje samen op pad. Want de realisatie van een nieuw kindcentrum vergt veel voorbereiding, denkwerk en energie.
- Het nieuw te bouwen kindcentrum wordt gebouwd op de locatie van de inmiddels gesloopte basisschool De Planeet aan de straat Horizon. Op de locatie staan een aantal grote bestaande bomen welke grotendeels behouden blijven. Belangrijk argument is dat het behoud van deze bomen zorgen voor natuurlijke zonwering voor het nieuwe schoolgebouw.
- Het ‘gevoel van de bouw’ komt in de projectruimte sterk terug, waardoor herkenning ontstaat en een identiteit die past bij de bouwopleiding. Er zijn, naast een herkenbare leeromgeving, ook afgebakende leerzones in deze projectruimte aanwezig. Deze worden gebruikt als open werkplekken, afgesloten spreek- en werkruimten en ruimten om te exposeren of te presenteren.
- De nieuw te bouwen school vormt de kroon op de campus van de ROC Friese Poort te Drachten. Gebouw D is de laatste nog te realiseren school van de campus Drachten, en heeft in lijn met de duurzame ambitie van de ROC Friese Poort de tot dusver hoogste duurzame waarde. Het beantwoord daarmee de ambitie van de school voor het aanbieden van CO2 neutraal onderwijs.
- Er is besloten de architectuur van de nieuwe vleugel familiair te laten zijn aan de bestaande school, met minimale verschillen in het exterieur en geïnspireerd op de beeldtaal en materialisatie van de bestaande school. De nieuwe, langwerpige vleugel is gelijk in zijn gevelgeleding, beeldtaal en gevelopeningen openingen. De materialisering van de gevel is verwant aan de bestaande school maar in de kleur van de nieuwe gevel is een contrast gezocht. De gevels van de uitbreiding worden opgetrokken uit de meest bruine steen uit de bestaande baksteenmix, waar mee de uitbreiding een ingetogen achtergrond vormt voor de bestaande school. De kenmerkende plasticiteit in de bestaande gevels worden doorgezet in de architectuur van de nieuwe onderwijsvleugel. Verschillende richtingen en texturen in het metselwerk zijn daarvan een voorbeeld, als ook de grote glazen gevels en overkragende gebouwdelen om de entree tot de school te markeren.
- De vloeiende lijnen in de school en op het schoolplein zorgen voor een grote verscheidenheid aan plekken, waarin ieder kind zich thuis kan voelen. Dít vormt het groene en kloppende hart van de gerevitaliseerde Wumkesskoalle!
- De moderne uitstraling en de hoogte van de uitbreiding presenteert de kerk opnieuw aan haar omgeving. Bewust is gekozen voor een hoogteaccent. Niet alleen om de zichtbaarheid te vergroten maar ook om op een symbolische manier de kerk te verbinden met de hemel.