VERGUNNING BRANDWEERKAZERNE ABCOUDE

De omgevingsvergunning voor de nieuwe brandweerkazerne Abcoude is verleend! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want nu kan de realisatie écht gaan starten.

Het ontwerp heeft een eenduidig concept, waarbij het exterieur wordt gekenmerkt door een consistente materialisering van het dak, welke zich omvouwt tot gevel en vloer. Vanwege het hoogteverschil in de locatie is bij deze bijzondere kazerne de stallingsruimte van de voertuigen bovenop de ondersteunende ruimten geplaatst.

Een ander prominent deel van de gevel wordt uitgevoerd in een hergebruikte damwandbeplating, welke de scheiding in het hoogteverschil van het terrein bewerkstelligt. De warme, roestrode kleur komt ook weer terug in het interieur. Hier vormt het, samen met het brandweerrood en neutrale tinten, een basis kleurpalet wat het korps verder naar eigen smaak kan aanvullen met hun eigen inrichting. De houten gevelbekleding van het exterieur, wordt vervaardigd uit hergebruikt red cedar hout, wat behandeld wordt met een beits in een warme, bruine tint.

De nieuwe brandweerkazerne wordt in samenwerking met aannemer C. Mulckhuyse b.v. ontwikkeld en biedt niet alleen veiligheid voor het dorp, maar creëert ook een duurzaam en toekomstbestendig thuis voor de hulpverleners. De uitvoering is inmiddels begonnen!